#art26LENpusinfapt

35.00 lei

Categorie:

Descriere

#art26LENpusinfapt – Marian Staș

Un Preşedinte. Un prim-ministru. Un consilier prezidenţial. Doi miniştri ai Educaţiei, trei secretari de stat, un secretar general şi o echipă de funcţionari de rang înalt din acelaşi minister – toţi, în clipele lor de graţie (au și așa ceva, dacă vor!…) O colecţie superbă de directori şi profesori din şcoli curajoase. Cohorte de prieteni profesionişti minunaţi, de dincoace şi de dincolo de Prut. Focus şi lobby 24/7, zece ani – ultimii doi, la blană – la capătul cărora Sistemul a livrat.
Specific, măsurabil, incontestabil.
În 7 septembrie, trei şcoli-pilot şi-au văzut publicate ordinele în baza cărora pot funcţiona curricular altfel.
În 21 septembrie, celelalte trei au intrat în posesia aceloraşi documente oficiale, toate cele şase ordine de ministru fiind emise în 31 august 2021. Acest sextet birocratic istoric de top, existent acum în Monitorul Oficial, marchează începutul erei subsidiarităţii curriculare în sistemul public al Educaţiei din România. Adică desprinderea Şcolii ca sistem de paradigma sa comunistă.
Cartea prezintă intrarea în funcțiune a primelor școli-pilot ce funcșionează îm baza art. 26 din Ligea Educației Națționale nr. 1 / 2011, proces decriptat în cheia sa de leadership real.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „#art26LENpusinfapt”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *